Mos verwijderen door De Jong Glas & Gevel

Mos en algen op daken of gevels komen vaak voor en kunnen uw pand aantasten. De Jong Glas & Gevel is specialist in het verwijderen van mos op uw daken en gevels. Met onze professionele mosdoder zorgen we ervoor dat uw dak weer schoon is. We zijn expert in dak- en gevelreiniging. Neem gerust contact met ons op.
Home / Professionele gevelreiniging / Mos en algen verwijderen

Algen verwijderen

Alg- en mosgroei op gevels, daken, terrassen is een verschijnsel dat vaak voorkomt op allerlei materialen en dus ook bij gevelmetselwerk. Oorzaken van deze alg en/of mos groei zijn een combinatie van een aantal factoren. Als er binnen een bepaalde afstand van het bouwwerk mos groeit, is er een grotere kans op mos en groene aanslag op uw dak of gevel. Daarnaast zorgen de vochtigheidsgraad en ondergronden met een verhoogde zuurgraad voor een hogere kans op mosvorming en algen.

Wanneer u algen op uw dak heeft hoeft dit geen gevolgen te hebben op de kwaliteit van het metselwerk. Wel vindt aantasting plaats indien er mos op het metselwerk verschijnt. Het mos tast namelijk de mortel aan, zodat in het ergste geval alleen een zanderige massa overblijft. Waterdoorslag, sterke vervuiling, vorstschade en een ontregelde vochthuishouding in het metselwerk kunnen de gevolgen zijn. Het repareren van dit voegwerk is dus niet overbodig.

Gevelrenovatie-auto

Gratis offerte gevelwerken en gevelonderhoud

Ons team bestaat uit VCA-gecertificeerde medewerkers. Wij hebben een vaste kern en werken daarnaast samen met gespecialiseerde vakmannen. Hierdoor kunnen wij flexibel inspelen op de wensen van onze klanten terwijl we de kosten laag houden.

 • VCA gecertificeerd
 • Gratis en vrijblijvende offerte
 • Ervaren vakmannen met meer dan 20 jaar ervaring
 • Wij werken met de nieuwste schoonmaak technieken  Mos en algen professioneel laten verwijderen

  Het direct bestrijden van algen en mossen kan geschieden door het gebruik van een alg- en mosdodend product. Deze producten hebben allemaal als basis een ammoniumverbinding. Dit zorgt ervoor dat de mossen en algen worden verwijderd zonder uw dak of gevel aan te tasten.

  Om de algen en mos te bestrijden passen we een professionele reinigingstechniek toe. Onder hoge druk reinigen we de gevel met warm water (100° C) onder hoge druk dusdanig bewerken dat de algen en mossen verwijderd worden. Na de reiniging de sporen van de algen en mossen met een algen en mosdoder behandelen. Hierdoor zal de mosgroei een lange tijd niet meer terug komen.

  Indien u preventief wilt werken, kunt u bijvoorbeeld om het jaar een alg- en mosdoder aanbrengen. Wel adviseren wij u om, als de algen en mossen weer gaan voorkomen na een bepaalde tijd, direct actie te ondernemen om de aangroei al in een vroeg stadium tegen te gaan.

  De Jong Glas & Gevel is specialist in dakreiniging, terrasreiniging en gevelreiniging. Met onze hogedrukreiniging, sandwashing en stoomcleaning zorgen we ervoor dat uw pand weer brandschoon is. Neem contact op met onze specialisten over de reinigingsmogelijkheden voor uw pand.

  Mos verwijderen dakpannen

  Wanneer u mos tussen uw dakpannen heeft, is het belangrijk om deze te verwijderen. Ook hiervoor kunt u onze specialisten inschakelen. Zij zorgen ervoor dat uw dak weer in topconditie komt. Mos en algen op uw dakpannen is lastig om zelf te verwijderen. Daarom kunt u dit het best overlaten aan professionele vakmensen.

  De Jong Glas & Gevel is specialist in het ontmossen van daken en gevels. Onze vakmannen zorgen ervoor dat uw dak en gevel weer brandschoon en mosvrij is. Ook voor het verwijderen van groene aanslag kunt u ons inschakelen.

  Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte. Wij helpen u bij de reiniging en onderhoud van uw dak en gevels.

  Onze andere reinigingsdiensten:

  Michiel

  01-09-2022

  Wij zijn zeer goed geholpen. Snel een offerte ontvangen en werkzaamheden zijn op korte termijn uitgevoerd. Wij zijn zeer tevreden met het resultaat!
  Review geplaatst op facebook

  Stefan

  12-07-2022

  De Jong heeft heel onze bestrating in de tuin schoon gespoten. Dit zorgde ervoor dat wij heel de zomer hebben kunnen genieten van ons terras!
  Review geplaatst op google

  Contact

  De Jong Glas & Gevel
  Havenkade 107 a
  2242 MX Wassenaar

  Onze Brochure

  Download onze brochure voor meer informatie over onze diensten.

  Download de brochure

  Certificaat

  VCA Logo
  Thorhelical