Latei laten plaatsen door De Jong Glas & Gevel

Voor het plaatsen van lateien bent u bij De Jong Glas & Gevel aan het juiste adres. Wij plaatsen op professionele manier lateien van verschillende materialen. Zo kunt u een dragende muur opvangen en de isolatie van uw woning verbeteren.
Home / Gevelonderhoud / Lateien plaatsen

Uw specialist in lateien plaatsen

Wanneer we lateien plaatsen is het belangrijk om eerst vast te stellen of het om een dragende of scheidende muur gaat. Wanneer u een latei in een dragende muur wilt laten plaatsen zal er meer voorbereiding nodig zijn. Bij een scheidende muur hoeven we alleen een opening in de muur te maken om daar de latei in te plaatsen.

Latei plaatsen Zuid-Holland

Wat is een latei?

Een latei is een balk van beton of staal, die een belasting boven een muuropening zoals een raam of deur opvangt en doorgeeft aan de aangrenzende muren. Een latei wordt ook wel een draagsteen of draagbalk genoemd. Door een latei te laten plaatsen blijft de muur stevig en voorkomt u scheuren of verzakkingen in de muur. Hierdoor blijft de isolatie in uw huis optimaal en voorkomt u ook lekkages.

Lateien worden berekend op de maximale doorbuiging. Wanneer een latei een te lage stijfheid heeft in vergelijking met het zware gewicht dat erop leunt, is er kans op het ontstaan van scheuren in de muur. Het is dus van groot belang dat de lateien sterk en stijf genoeg zijn om het bovenliggende metselwerk op te kunnen vangen.

Wilt u weten welke soort latei geschikt is voor uw buitenmuur of gevel? En wilt u weten wat dit kost? Wij werken transparant en tegen een eerlijke prijs. Maak een afspraak met een specialist op locatie.

Gratis offerte gevelwerken en gevelonderhoud

Ons team bestaat uit VCA-gecertificeerde medewerkers. Wij hebben een vaste kern en werken daarnaast samen met gespecialiseerde vakmannen. Hierdoor kunnen wij flexibel inspelen op de wensen van onze klanten terwijl we de kosten laag houden.

 • VCA gecertificeerd
 • Gratis en vrijblijvende offerte
 • Ervaren vakmannen met meer dan 20 jaar ervaring
 • Wij werken met de nieuwste schoonmaak technieken  Stalen latei en betonnen latei

  Wij plaatsen lateien van verschillende materialen, waaronder staal. Een stalen latei wordt in het buitenmetselwerk gelegd waarmee het bovenliggende metselwerk van de muur wordt ondersteund. Stalen lateien zijn eenvoudig te verwerken in de muur en licht van gewicht. Bovendien zijn ze minimaal zichtbaar.  

  Naast de stalen latei plaatsen wij ook betonnen lateien. Deze zijn nog steviger dan de stalen lateien. Bij nieuwbouw raden wij zeker aan om tijdens het bouwen al de lateien te laten plaatsen, zo voorkomt u het later slopen van de muur en heeft u direct een stevige muur. Maar ook in een bestaande woning plaatsen wij lateien van beton.

  Voor nog meer stevigheid in uw muren plaatsen onze vakmensen ook spouwankers. Zo is uw pand verzekerd van sterke muren en zult u minder snel scheuren of lekkages krijgen. Geef uw pand ook langdurige bescherming door uw gevel te laten impregneren of hydrofoberen. Voor advies kunt u altijd bij onze specialisten terecht.

  Professioneel uw lateien laten plaatsen

  Wanneer u een latei wilt laten plaatsen heeft u altijd een vergunning nodig in verband met de veiligheid van uw huis en uw omgeving. Benieuwd naar de kosten voor het plaatsen van een latei? Vraag kosteloos een offerte aan!

  Onze specialisten nemen graag de tijd om samen met u te kijken welke latei het meest geschikt is en welke kosten u kunt verwachten. Ook voor gevelonderhoud en voegwerk kunt u bij De Jong Glas & Gevel terecht. Zo ziet de buitenkant van uw huis er weer als nieuw uit!

  Laat deskundig lateien plaatsen door onze specialisten

  Zoekt u naar een professioneel bedrijf die uw lateien kan plaatsen? Onze vakspecialisten helpen u graag. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend een offerte aan via onderstaande button of kom direct in contact met een van onze specialisten.

  Onze andere diensten voor gevelonderhoud:

  Paul de Jong

  08-11-2022

  Dit bedrijf ingehuurd voor onze VvE voor het opnieuw voegen en impregneren van een deel van de gevel en het vervangen van de hemelwaterafvoer. Wij zijn uitermate tevreden over de uitvoering. Goede communicatie en er is gebruik gemaakt van alleen maar vaklieden.
  Review geplaatst op facebook

  Ton Vermond

  12-05-2022

  Simon en zijn mannen hebben prima werk geleverd. De gevel van ons hoekhuis ziet er weer als nieuw uit. Simon de jong komt zijn afspraken keurig na en wat extra werk is geen probleem. Kortom een professioneel bedrijf om aan te bevelen.
  Review geplaatst op google

  Contact

  De Jong Glas & Gevel
  Havenkade 107 a
  2242 MX Wassenaar

  Onze Brochure

  Download onze brochure voor meer informatie over onze diensten.

  Download de brochure

  Certificaat

  VCA Logo
  Thorhelical